Adatvédelmi szabályzat

Az új Európai Adatvédelmi Rendelet értelmében (GDPR), amelyet május 25-től kell alkalmazni:

Adatvédelemről szóló tájékoztató

Adatkezelő
Valamennyi, a személyes adatokra vonatkozó, honlapon keresztül végzett adatkezelési tevékenység tekintetében az adatkezelő a Fordulópont Közhasznú Egyesület. Minden, a személyes adatok általi kezelésére vonatkozó kérdéssel, ideértve az adatfeldolgozóinak listáját is, ide fordulhat: forduloponte@gmail.com

AZ ADATKEZELŐ ÉS ELÉRHETŐSÉGEI:
Adatkezelő: Fordulópont Közhasznú Egyesület
Felelős személy: Szabóné Kiss Tünde Ágnes
Székhelye: 4501, Kemecse, Vasmegyeri u. 23.
E-mail cím:forduloponte@gmail.com
Telefonszám: +36 30 627 8880

A SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSÉRE VONATKOZÓ ELVEK
Jelen szabályzat rendelkezése, valamint az Adatkezelő gyakorlata nem lehet ellentétes az adatkezelési elvekkel.

Adatvédelmi tájékoztató és szabályzat

A jelen tájékoztató azzal a céllal készült, hogy megossza a Fordulópont Közhasznú Egyesület által alkalmazott adatvédelmi és adatkezelési elveket, adatkezelési politikáját, amelyet az adatkezelő (Egyesület) elismer. Bővebben: Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”), az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) részeit, rendelkezéseit.

Adatkezelés célja, megfogalmazása: a személyes adatokon vagy adatállományokon – automatizált vagy nem automatizált  módon – végzett bármely művelet vagy műveletek összessége: gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése.

Személyes adat: azonosított vagy azonosítható természetes személyre; érintettre vonatkozó bármely információ. Azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon – különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó- egy vagy több tényező alapján azonosítható.

Érintett vagy Felhasználó: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve – azonosítható természetes személy, pl. az Adatkezelő szolgáltatásait igénybe vevő természetes személy

Érintett hozzájárulása: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmü kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez.

Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja.

Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel.

AZ ÉRINTETTEK JOGAI

1. A hozzáférés joga
  2. A helyesbítéshez való jog
  3. A törléshez való jog
  4. Az elfeledtetéshez való jog
  5. Az adatkezelés korlátozásához való jog
  6. Az adathordozhatósághoz való jog
  7. A tiltakozáshoz való jog
  8. Tiltakozás közvetlen üzletszerzés estén
  9. Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást
  10. Weboldalunk nem továbbít harmadik féle fele semmilyen adatot.

Oldal tárhely és domain szolgáltatója

Oldal üzemeltetõje:

Fordulópont Közhasznú Egyesület
4501, Kemecse, Vasmegyeri u. 23.
Email: forduloponte@gmail.com
Tel: +36 30 627 8880

Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Székhely: 1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Postacím: 1534 Budapest, Pf.: 834
Telefon: +36 (1) 391-1400
Telefax: +36 (1) 391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat(kukac)naih.hu

Programozó:

• Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: Az érintett által megadott valamennyi személyes adat.
  • Az érintettek köre: A weboldalt használó valamennyi érintett.
  • Az adatkezelés célja: weboldal fejlesztéséhez kapcsolódóan.
  • Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: Az adatkezelő és a programozó közötti megállapodás megszűnéséig, vagy az érintettnek a programozó felé intézett törlési kérelméig tart az adatkezelés.
  • Az adatfeldolgozás jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

Érintettről – a szolgáltatás igénybevétele során – készített képek, videófelvételek, hangfelvételek

• Adatkezelő az érintettről készíthet képet, videófelvételt.
  • Amennyiben a felvétel készítése önkéntes hozzájáruláson alapul, az érintettről, valamint a szolgáltatás igénybevételéről kizárólag az érintett hozzájárulásával készít képet, videófelvételt  és az érintett hozzájárulásának megfelelően kezeli, használja fel, így teszi azt/azokat közzé a weboldalán és/vagy közösségi oldalán (pl: Facebook oldalán).
  • Jogalapja: érintett önkéntes hozzájárulása
  • A kezelt adatok köre és célja: az érintett képmása, az általa készített alkotás fotója.
  • datkezelés céljai: az érintettről, annak beleegyezésével készített képek, videófelvételek, az érintett hozzájárulását követő felhasználása az Adatkezelõ marketingje céljából.
  • Adatkezelő kijelenti, hogy amennyiben az érintett önkéntesen hozzájárul, hogy az elkészített képen, videófelvételen felismerhető, úgy az személyes adatnak minősül és annak kezelésére a következő szabályok irányadók:
    • Az érintett kérheti az adat azonnali törlését és új adat készítését, a weboldalra, vagy a közösségi oldalra feltöltés előtt.
    • Amennyiben érintett tudomására csak később jutott az a tény, hogy az adatról felismerhető, úgy kérheti az adat weboldalról vagy közösségi oldalról történő törlését.
    • Adatkezelő a törlési igényt, vagy a hozzájárulás visszavonását követően azonnal köteles megtenni az adat eltávolítását szolgáló ésszerű lépéseket.
    • Az érintettekről készült adatokkal kapcsolatos adatkezelésről a forduloponte@gmail.com e-mail címre küldött megkeresésre ad az Adatkezelő bővebb tájékoztatást. A weboldalról és/vagy közösségi oldalról és/vagy az adatállományból történő törlés, vagy zárolás szintén itt kérhető.

A fent leírtakat az Érintett tudomásul veszi, és elfogadja.

• Adatkezelés időtartama: önkéntes hozzájárulás esetén a hozzájárulás visszavonásáig.
  • Az adatkezelés módja: elektronikusan és/vagy papír alapon, manuálisan történik.
  • Adatok forrása: közvetlenül az érintettől.
  • Adatközlés: miután önkéntes hozzájárulás alapján valósul meg az adatkezelés, úgy a hozzájárulásban meghatározott körben történik adatközlés, így az adatok nyilvánosságra hozása.

Panaszkezelés

Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre és az adatkezelés célja:

• Vezeték-és keresztnév: Azonosítás, kapcsolattartás
  • E-mail cím: Kapcsolattartás
  • Telefonszám: Kapcsolattartás

Az érintettek köre: A www.fordulopontegyesulet.hu weboldalt látogatók, kliensek, ügyfelek.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: A felvett kifogásról felvett jegyzőkönyv, átirat és az arra adott válasz másolati példányait a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése alapján 5 évig kell megőrizni.

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye, a személyes adatok címzettjei: A személyes adatokat az adatkezelő munkatársai kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.

Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése:

• Az érintett kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és
  • Tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen, valamint
  • Az érintettnek joga van az adathordozhatósághoz, továbbá a hozzájárulás bármely időpontban történő visszavonásához.

A személyes adatokhoz való hozzáférést, azok törlését, módosítását, vagy kezelésének korlátozását, az adatok hordozhatóságát, az adatkezelések elleni tiltakozást az alábbi módokon tudja érintett kezdeményezni:

• Postai úton a 4501, Kemecse, Vasmegyeri u. 23. címre küldött levélben.
  • Email útján foruduloponte@gmail.com e-mail címen.
  • Telefonon +36 30 627 8880 számon.

Közösségi oldalak

Az adatgyûjtés ténye, a kezelt adatok köre: Facebook, Google+,Pinterest, Youtube, Instagram stb. közösségi oldalakon (továbbiakban: közösségi oldalak) regisztrált neve, illetve a felhasználó nyilvános profilképe.

Az érintettek köre: Valamennyi érintett, aki regisztrált a közösségi oldalakon, és a weboldalon belül használta a közösségi oldalak által biztosított funkciókat (megosztás, like, kommentelés, stb).

Az adatgyűjtés célja: A közösségi oldalakon, a weboldal egyes tartalmi elemeinek, eseményeinek vagy magának a weboldalnak a megosztása, illetve annak népszerűsítése.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje, az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye és az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az adatok forrásáról, azok kezeléséről, illetve az átadás módjáról, és jogalapjáról az adott közösségi oldalon tájékozódhat az érintett. Az adatkezelés a közösségi oldalakon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire az adott közösségi oldal szabályozása vonatkozik.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása személyes adatai kezeléséhez a közösségi oldalakon.

Intézkedési határidő

Az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított 1 hónapon belül tájékoztatja Önt a fenti kérelmek nyomán hozott intézkedésekről.

Szükség esetén ez 2 hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az adatkezelő a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított 1 hónapon belül tájékoztatja Önt.

Ha az adatkezelő nem tesz intézkedéseket az Ön kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja Önt az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy Ön panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.